Blog

Prachtige stranden voor een welverdiende strandvakantie

by admin on November 20, 2014

Het Spaanse eiland Ibiza is een geweldig mooi vakantie eiland. De meeste toeristen komen naar Ibiza voor een welverdiende zon, zee en strand vakantie. Dit kan uitstekend op Ibiza want het heeft enorm veel prachtige stranden. Waar je ook verblijft op het eiland er is altijd wel een mooi strand in de buurt waar je heerlijk kunt zonnen en genieten in alle rust. Een ander populair eiland is Tenerife. Hier is het hotel best Tenerife resort op gevestigd. Dit luxe resort is erg geliefd onder de Nederlandse vakantiegangers! Wilt u liever een vakantie op Gran Canaria doorbrengen dan kunt u het beste een vakantie boeken naar het Gloria Palace Amadores Hotel. Dit luxe resort is van alle gemakken voorzien!

160 geregistreerde incidenten op de stranden

Ibiza telt in totaal 73 stranden waar ook toezicht gehouden wordt door strandwachten. Er zijn veel meer strandjes maar deze zijn in de telling van het aantal stranden niet meegenomen omdat ze officieel niet erkend worden als strand. In de zomerperiode van 2014 zijn er slechts elke incidenten geweest op de 73 stranden. In totaal zijn er 160 incidenten geregistreerd in de afgelopen zomer. Dit heeft het ministerie van Openbaar Bestuur gepubliceerd tijdens een conferentie over de veiligheid van de kustlijn van Ibiza.

Ibiza heeft in totaal 73 stranden gemonitord waarvan er 2 in de klasse hoog risico vallen, 25 op een gemiddelde klasse en 46 stranden hebben een laag risico op incidenten. Tijdens het hoogseizoen werd er op 31 stranden van Ibiza gesurveilleerd, terwijl dit maar voor 27 stranden verplicht gesteld was door de wetgever. Gelukkig was het grote gros van alle 160 incidenten niet ernstig, maar er zijn helaas ook een aantal ernstige incidenten te melden zoals de verdrinking van een Britse man in Santa Eulalia. Gelukkig is het aantal ernstige incidenten beperkt gebleven. De veiligheid op de stranden van Ibiza zal nog verder aangescherpt worden maar het ministerie heeft wel aangegeven dat de meeste incidenten niets te maken hadden met de veiligheid op de stranden. De incidenten deze zich meestal door eigen fouten voor.
In 2015 incidenten nog verder terugdringen

In vergelijking met een jaar terug is er gelukkig hoe ernstig ook maar één Britse man verdronken. In dezelfde periode in 2013 waren er 5 mensen die verdronken. De meeste toeristen die verdrinken, zijn niet met geweld verdronken maar het gaat meestal altijd om een persoonlijk ongeluk. Het aantal incidenten op de 73 stranden van Ibiza worden natuurlijk meegenomen en er wordt geprobeerd met man en macht om het aantal incidenten in 2015 nog verder terug te dringen. Laten we hopen dat er volgend seizoen geen mensen verdrinken. Laat het alsjeblieft bij lichte incidenten waarbij iedereen het kan na vertellen.

Comments on this entry are closed.