Blog

Wat er vergeten wordt op vakantie

by admin on September 10, 2015

Elke keer dat u op vakantie gaat en u aankomt op de luchthaven en gaat lang parkeren op Schiphol bent u bang iets te zijn vergeten, wat dan ook helaas vaak het geval zal zijn. De oplader van de mobiele telefoon, een tandenborstel of een paar schoenen, het is allemaal niet een hele grote ram, maar uiteindelijk wel erg onhandig. Maar wat vergeten Nederlanders het meest op vakantie? Vrouwen zullen andere dingen vergeten dan mannen. Waar een vrouw meestal verzorgingsproducten of toiletartikelen in het buitenland zal moeten kopen, zal een man op zoek gaan naar opladers voor de elektronische apparaten.

Top 10 meest vergeten artikelen

Hieronder is een lijst van de top 10 artikelen die het vaakst vergeten worden op vakantie:

  1. Opladers voor de telefoon, camera en computer
  2. Zon bescherming
  3. Tandenborstel
  4. Zonnebrillen
  5. Reisboeken en kaarten
  6. Wc-papier
  7. Verbrandtrommel
  8. Foto- en/of videocamera
  9. Ondergoed
  10. Geneesmiddelen

 Daarnaast zullen er genoeg sokken, zonnebrandcrème en de gehele zomergarderobe meegenomen moeten worden. Naast dat er vrij standaard tips zijn van dingen die niet vergeten mogen worden, zijn er ook een aantal dingen die handig zijn op vakantie, maar in eerste instantie niet direct aan gedacht zal worden.

RFID blokkerende producten

Geen onbekende verschijnselen wanneer we op vakantie gaan is skimming en phising. Het komt steeds vaker voor, waar er vorig jaar al ruim 2000.000 slachtoffers waren waarvan de bankgegevens gestolen werden door criminelen.  Er wordt een duur telefoonabonnement op uw naam afgesloten, er zijn paspoorten met uw naam van andere nationaliteiten en er is een geshopt met de creditcard in een land waar u nog nooit bent geweest. Dit lijkt misschien allemaal ver weg voor u, maar toch wordt het steeds meer de realiteit. Daarom is het handig om voor RFID-blokkerende artikelen te zorgen, waardoor u een paspoort en creditcard met een veiliger gevoel kunt behouden.

Hamamdoeken

Een alternatief voor de badhanddoeken zijn de hamamdoeken. Badhanddoeken worden vaak thuis gelaten omdat deze veel ruimte in beslag zullen nemen, integendeel tot een hamamdoek. Deze nemen net zoveel vocht op, neemt minder dan de helft ruimte in beslag en zijn ook weer erg snel droog.

Bagagewegers

Door een bagageweger mee te nemen in de koffer voorkomt u om eventueel bij te moeten betalen. Zo kunt u makkelijk de bagage nog even wegen voor vertrek, deze te verdelen en optimaal gebruik te maken van de handbagage.

Reisverzekering

Wanneer er is vergeten een reisverzekering af te sluiten hoeft u zich niet direct zorgen te maken. Dit kan namelijk ook online, wat zelfs nog enkele minuten voordat u vertrekt geregeld kan worden. Handig is om de via de mail toegestuurde polis uit te printen en ook mee te nemen op vakantie.

Inpakken per bestemming

Uiteindelijk is het afhankelijk van waar naartoe u op vakantie gaat. Gaat u op vakantie met het vliegtuig, auto of pakt u de boot? Ook de bestemming is hier niet onbelangrijk. Gaat u op vakantie naar Duitsland, dan is er een milieusticker nodig. In Frankrijk is een alcoholtester in de auto verplicht.

Comments on this entry are closed.